Namaste!

Va invit in spatiul sacru al Esentei noastre DivineTrezirea Divinitatii

0 comentarii

Trecem printr-o perioada de transformari energetice,in tot mediul spiritual se reflecta aceste valuri de energie printr-o multitudine de mesaje.Canalele de comunicare sunt deschise si foarte multe fiinte receptioneaza si disemineaza informatia.

Forme de energie constiente din Creatie, in functie de vizibilitatea sa, de intelepciunea pe care o au,de nivelul de intelegere al planului de ansamblu, transmit propriul punct de vedere.Dincolo de acesta, mentalul colectiv structurat intr-o anumita forma, da o nota specifica acestor mesaje.

Cu intrebarile acestea in minte ajung la Ierusalim la Sfantul Mormant.Acolo o alta lume, plina de liniste.Un preot batran, curata candelele de la Sfantul Mormant, murmurandu-si rugaciunile, desprins parca de lume.Toata atentia, toata concentrarea sa este in aceasta munca, facuta din suflet, cu mare daruire.Contemplandu-l parca coboara si in mine linistea.Cand termina, se indreapta catre mine si ma intreaba:" Ce te framanta? Ce nu iti da liniste?

Ii raspund eziutant ca stiu ca trecem printr-o perioada de transformari, de schimbari, ma intreb ce va fi, cum va fi, ii spun despre dorinta oamenilor de a se inalta, de a transforma aceasta lume intr-un loc al pacii si armoniei.

Preotul se uita la mine in liniste, adanc, apoi se uita spre treptele care urca spre Golgota,ofteaza si imi raspunde.

"Eu curat candelele, stiu ca prin munca mea si rugaciunea mea slujesc lui Christos, daca acel timp e sa vina, munca mea si rugaciunea mea, este cea care sta marturie pentru Inaltare.Curat candelele ca Lumina sa fie stralucitoare,mereu aprinsa pentru cei din jur,sa se bucure de stralucirea ei, bucuria lor este si a mea.Cand le ingrijesc simt ca si eu sunt tot o candela, grija mea este sa o mentin curata."

Ma ia impreuna cu el sa urcam treptele Golgotei.Spre deosebire de pelerinul obisnuit care se grabeste sa ajunga la locul crucificarii, preotul le urca foarte incet, fixandu-si atentia pe fiecare treapta,descoperind parca in ea, un mesaj ascuns.

Ma intreaba:"Ce iti spune tie fiecare piata pe care calci?"

Primul gand care imi vine in minte este:"Ma gandesc la Christos cum a urcat acum 2000 de ani, la suferinta lui, la iubirea lui, ma gandesc la Mama Sa."

Preotul zambeste si ma intreaba:"Dincolo de Christos pe cine vezi? Cine este in Christos, si in Mama Sa, si in piatra aceasta pe care calci?"

Nu este o simpla intrebare, simt cum reverbereaza o forta energetica prin cuvintele lui.De nenumarate ori am rostit numele lui Dumnezeu, dar in prezenta batranului, simt veneratia,nu pot sa rostesc numele in graba, inteleg Puterea Divina care se revarsa in noi cand invocam Prezenta Sa. Langa preot, Dumnezeu nu mai este pentru mine un concept al Omniprezentei, Omiscientei si Omnipotentei, o energie abstracta, este transpus in materie, iar omul de langa mine m-a ajutat sa Il simt aici,sa ma inalt pe un nivel al vibratiei in care sa traiesc experienta aceasta a Prezentei sale.Totul se produce spontan, natural, de la sine fara sa fiu cufundata intr-o meditatie, sau rugaciune.Il intreb:
-Parinte pentru omul zilelor noastre Dumnezeu exista, vegheaza, dar rareori il simtim printre noi si in noi.Pentru tine El este realitatea in care traiesti.

-A te gandi la Dumnezeu, pentru a incerca sa il definesti cu mintea, este un lucru, a trai in Dumnezeu, este altceva.

-Ce inseamna a trai in Dumnezeu?

-Din cand in cand, pe parcursul zilei, te gandesti la Dumnezeu, uneori incerci sa il cuprinzi cu mintea, eu stiu ca exista pretutindeni, dorinta mea este de a darui din Lumina pe care o revarsa prin mine celor din jur.

-Pentru un om obisnuit, existenta aceasta in care te rogi neincetat, in care faci din rugaciune un mod de viata, poate sa para o nevointa.

-Eu nu ma nevoiesc, ci fac ceea ce sufletul imi spune, aceasta este munca mea care imi aduce liniste si bucurie.Pentru mine cei aflati in nevointa sunt cei care se straduiesc sa indeplineasca niste lucruri impotriva parca a dorintei sufletului lor, pentruca asa au fost obisnuiti, sau asa li se cere.Cand faci ceva, orice ar fi acel lucru, si gandul tau este ca acea munca este o stradanie, un efort, gandul acela te indeparteaza de sufleul tau.Daca orice faci, oricat de greu si anevoios ar parea mintii omenesti, trezeste in tine bucuria, recunostinta, in acele momente Duhul Sfant coboara in tine si chiar daca celor din jur li se pare dificil, pentru tine cu Lumina Duhului Sfant in tine, nu este nici o greutate.Cand imi incep ziua primul meu gand este de multumire catre Dumnezeu, ii multumesc ca exist si ca ii pot sluji.Atunci cand orice ai incepe, rostesti din suflet:"Slava lui Dumnezeu!"cum crezi ca acel lucru ti s-ar mai pare anevoios?

Notiunea de "greu"este nascuta in mintea omului care gandeste ca este parasit de Dumnezeu, cand omul se trezeste si intelege ca Dumnezeu este in el, cand cheama Duhul Sfant si are incredintarea ca aceasta chemare a primit raspuns prin marea Sa Iubire, gandul ca este greu se destrama ca un vis.Pentru Dumnezeu, pentru cel care a creat planetele, sorii, Universul, care a dat viata, cum crezi ca ar exista ideea de greu? Ce naste aceasta idee, este gandul separarii de El.

-Parinte exista legende care spun ca exista preoti, calugari care traiesc in pustiu, in manastiri izolate, SI care sfintesc tot ceea ce ating.Uniii coboara printre oameni, altii isi petrec viata in izolare.

-Exista, intr-adevar in locuri retrase, dar si in lume.Fiecare preot este o candela, de la care alti semeni isi aprind Lumina divina, exact cum se intampla la Paste.Cand vine timpul, un om ajunge la nivelul in care nu se mai percepe separat de Dumnezeu, si de semenii sai, in care traiesti cuvintele:"Eu sunt in Dumnezeu si Dumnezeu este in mine", si daca eu ca om traiesc unit cu aceasta Lumina Divina, eu doar multumesc pentru tot ceea ce primesc si ma rog pentru semenii mei, pentru ca acestia sa isi deschisa inima si sa il primeasca pe Duhul Sfant in ei.Duhul Sfant este rabdator, eL asteapta ca omul sa ii deschida poarta, eu daca pot ii slujesc pentru a il ajuta pe acel om sa se trezeasca la chemarea Sa.Sa stii ca un om fie ca este preot sau nu, prin harul de a il primi si gazdui pe Duhul Sfant in inima sa, trezeste si pe cei din jur.M-ai intrebat de acei parinti din pustie, sa stii ca Duhul Sfant umbla pe pamant prin oameni si printre oameni,trezindu-te il vei vedea oriunde, nu trebuie sa il cauti departe, priveste-l in oamenii care te inconjoara.

-Il simtim pe Duhul Sfant ca pe o stare de Gratie Divina?Cum recunoastem pogorarea sa in noi?

-Aici vad legatura cu credinta.Credinta este a inimii, mintea este cea care vrea sa stie:"Este acesta Duhul Sfant sau nu"?Miuntea vrea sa stie cum se simte, punand o eticheta, clasificandu-l.Duhul Sfant este Omnipotent, Omniscient, Omniprezent, Prezenta sa capata multe forme,in functie de nevoia acelui suflet.

Eu nu ma gandesc niciodata:"a venit oare Duhul Sfant la mine sau nu?",incep prin a multumi pentruca deja s-a intamplat, prin aceasta imi linistesc zbuciumul mintii si imi pastrez inima deschisa.Mintea, uneori se teme, se indoieste, inima stie.Adu-ti aminte de cuvintele Lui:"Tot ceea ce eu pot face si voi puteti si chiar mai mult de atat."

-Cum ati explica credinta?

-A o defini inseamna a o ingradi cu mintea.Pentru mine credinta nu este un gand, un concept, este un mod de viata.Si aici poti sa gandesti credinta sau poti sa traiesti credinta.Cand o gandesti, ii dai o forma, o limitezi, incepi sa spui:"Pentru mine credinta inseamna sa fiu asa si asa si asa...",si daca nu poti fi ceva din ceea ce gandesti incepi sa te invinovatesti, sa suferi, si asa te indepartezi de Dumnezeu.Fii atenta la capcanele mintii, pentruca ea te poate indeparta de Dumnezeu, dar te si poate apropia.

-Si ce determina departarea sau apropierea?

-Atentia si discernamantul.Daca stau in liniste si reflectez:"Ceea ce eu am gandit despre credinta ma face sa simt pace si liniste sufleteasca, ma face sa rostesc din inima "Slava lui Dumnezeu"? Daca raspunsul este da, imi este de folos, daca nu ma cercetez pe mine de ce primesc ganduri care imi tulbura sufletul.

-Pentru tine personal ce este credinta, parinte?

-Este scara pe care eu urc in Dumnezeu.Pentru fiecare om aceasta scara poate arata altfel,ragazul pe care si-l ia pe fiecare treapta poate fi diferit.De pe fiecare treapta privesti, simti, intelegi altfel, te bucuri de viata pe fiecare treapta.Daca iti privesti viata ca o scara care duce catre cer, gandeste-te ca fiecare clipa este sacra, fiecare pas, si fiecare moment te duc catre Divinitate.Incet, incet, urcand omul se trezeste, incepe sa isi asculte sufletul,incepe sa fie recunoscator fara a astepta ceva in schimb, incepe sa se bucure din toata fiinta sa, doar pentru faptul ca exista.

Ai vazut cum merge un copil in primii ani de viata? Este sovaielnic, temator, face un pas, apoi se opreste, uneori cade, se ridica porneste din nou la drum, asa pornim si noi oamenii.Cand orice vine catre noi pe drumul vietii, putem multumi si rosti din inima:"Slava lui Dumnezeu!", atunci am dobandit mersul nesovaielnic.

-Despre rugaciune si Duhul Sfant, rugaciunea este chemarea Sa?

-El este pretutindeni,dar isi mareste puterea atunci cand este chemat.Gandeste-te ca ai o lampa, flacara arde in ea, dar poate fi marita.Si de ce maresti flacara unei lampi? Pentru a aduce Lumina iin jur.Asa si Duhul Sfant isi creste Puterea in om pentru a fi daruit si a lumina vietile altora.

-Fiecare om are o putere de rugaciune?

-Suntem toti potire prin care curge Duhul Sfant.Preotul il slujeste pe Dumnezeu, si prin Duhul sfant care curge prin el, isi slujeste semenul, pentruca semenul este tot manifestarea Duhului Sfant.Daca traiesti aceasta stare in care ajungi sa vezi tot ceea ce te inconjoara ca si potire ale Duhului Sfant,nu numai sa intelegi acest concept cu mintea, sa il simti, sa cauti, sa descoperi in fiecare om pe care il intalnesti prezenta lui Dumnezeu, atunci ai patruns o Taina Divina.Prin noi toti Dumnezeu se exprima pentru a sfinti materia, iar noi invatam sa ii recunoastem prezenta in toate formele sale de manifestare.

A il cauta cu mintea pe Dumnezeu, este ca si cum mergi legat la ochi, cauti dar fiind orbit.Revelatiile Divine nu vin cand sunt cautate cu mintea, vin din dorinta de a sluji, vin cand mintea tace, dar si tacerea aceasta vine intr-un anumit fel, pentruca daca spui:"trebuie sa imi linistesc mintea ca sa il gasesc, ca sa comunic", de fapt gandul tau spune iti spune ca trebuie sa faci ceva anume ca sa il gasesti, neaga faptul ca este pretutindeni.Revelatiile Divine vin cand mintea tace de la sine, fara efort, fara stradanie.

-Cand se intampla aceasta?

-De exemplu atunci cand contempli ceva maiestos, poate fi un peisaj, poate fi o biserica, poate fi o opera de arta,trairea acea descrisa prin cuvintele"mi s-a taiat rasuflarea",in care doar te bucuri, te umpli de frumusetea a ceea ce vezi,si simti ca devii parte din ceea ce contempli, nu te mai simti separat, nu gandesti "sunt eu si muntele, lacul, locul sfant si acum trebuie sa imi linistesc mintea pentru a ma adanci in contemplare",totul se produce de la sine, doar existi.Poti sa ai acele trairi si in prezenta unui om, si in rugaciune, atunci esti una prin Divinul din tine cu Divinul care se exprima in acea forma.Si in acele momente nu mai esti preocupata sa iti explici notiuni, sa iti pui intrebari,nu faci planuri, nu mai exista nevoia, atunci doar existi.

 

 

 
0 comentarii
Coborarea Harului Divin
 
 
O fiinta care se simte binecuvantata, traieste experienta coborarii Harului Divin.Harul Divin inglobeaza in sine Sfantul Duh, il contine, fiind o energie mult mai complexa.Sfantul Duh da viata, creeaza, Harul Divin, innobileaza viata, o sfinteste, o ridica pe culmile cele mai inalte ale sale.Harul Divin, este o energie de inalta puritate, transparenta,venita din Inima lui Dumnezeu.Il simti in momente de adoratie, de veneratie, de comuniune cu intregul.Cand Harul Divin coboara, fiinta uita de sine,exista dincolo de timp si de spatiu.

Harul Divin este ca un fulger, o lumina de mare intensitate, de scurta durata atunci cand intra in om, o energie puternic transformatoare, este cel care naste in fiinta Iluminarea.

Prin rugaciune se deschid canalele de comunicare cu toate planurile, cu toate formele de manifestare ale lui Dumnezeu.Prin aceasta deschidere, ca printr-o poarta fiinta incepe sa se inalte in lumina.Este sprijinita de cei carora le adreseaza rugaciunea, prin Lumina lor acestia o calauzesc, ii usureaza trecerea prin spatii vibrationale.O entitate care vine si sprijina o fiinta aflata in rugaciune, se ridica si ea.Rugaciunea binecuvanteaza deopotriva pe cel care se roaga si pe cel caruia ii este adresata, pentruca prin toti coboara Harul Divin.

Rugaciunea de veneratie, de recunostinta,de uniune cu Dumnezeu, este o cale prin care fiinta primeste fulgerul iluminarii.Nu este singura cale, a vedea sacrul in tot ceea ce ne inconjoara,a trai experienta sacrului in mijlocul lumii, este o cale de Iluminare.

Dumnezeu este Sacralitatea in Creatia,Manifestarea si Daruirea in cea mai pura forma a sa, gandul nostru indreptat catre aceasta Puritate absoluta, primordiala, recunostinta ca suntem creati din aceasta energie, ne transforma in canale de lumina.Sunt oameni care sfintesc locurile si pe cei din jur doar prin simpla lor prezenta, ei sunt purtatorii Harului Divin, intelepciunea lor ilumineaza, iubirea lor vindeca, daruirea lor naste speranta, naste aspiratia catre inalt, in cei din jur.Ii recunosti dupa altruismul lor, dupa lipsa dorintelor indreptate doar catre ei insusi, acesti oameni isi obtin tot ceea ce au nevoie in viata terestra prin rugaciune, comunicand direct cu Divinitatea,urmand neabatut indrumarea pe care o primesc din planurile subtile.

Dumnezeu se manifesta in noi prin Spiritul care suntem, si care la venirea pe pamant a imbracat invelisul, haina Sufletului.A ne asculta calauzirea interioara inseamna a il asculta pe Dumnezeu care ne vorbeste.Calauzirea interioara este mereu altruista, este plina de iertare, sunt acele ganduri care cladesc, care zidesc lumina in cei din jur, acele ganduri care privesc binele lor, evolutia lor.Exprimate prin cuvinte, acele ganduri ii vor inspira, ii vor indrepta catre forma lor absoluta de puritate.Credinta este o veghe permanenta asupra noastra, pentruca tot ceea ce facem sa fie facut pentru binele celor din jur.Vibratiile care inalta fiinta,sunt Puritatea, Iubirea si Credinta, ele ii dau putere, il lumineaza pe om pe tot procesul Inaltarii.Nici o fiinta nu se implineste ca suflet facand lucruri doar pentru sine, pentruca atunci se vede doar pe sine, separata de intreg, iar Dumnezeu este pretutindeni, este ca si cum actionezi, orbit fiind, alegand sa vezi doar o mica parte din El.

Fericirea ta poate sa nu se reverse asupra celorlalti,dar fericirea pe care ai adus-o celorlalti se va revarsa cu siguranta si asupra ta.

Daruieste si vei primi.


12.12.2012.Oportunitati de evolutie

0 comentarii


Traim intr-un Univers guvernat de Legi care ii mentin unitatea si armonia, Legi manifestate cu ajutorul unor modele,tipare de functionare.Regasim in universul material modelele geometriei sacre,regasim secvente numerice cum ar fi sirul lui Fibonacci,stiinta cimaticii studiaza efectul vibratiei manifestata ca sunet asupra materiei.

O importanta deosebita inca din antichitate este acordata studiului numerelor,ca simboluri asupra carora concentrandu-se reprezentanti ai scolilor de mistere au descifrat taine ale manifestarii Spiritului in materie.Numerelor li se acorda o semnificatie, li se ataseaza forme gand, numerele se constituie in chei de accesare a unor vibratii.Un numar poate fi folosit ca si cheie de accesare al lumilor subtile concentrandu-ne atentia pe un set de semnificatii atribuite.Gandul directioneaza energia, convingerea ca putem deschide aceste porti de comunicare intre toate nivelurile fiintei noastre, produce manifestarea.Numarul zilei respective, simbolul respectiv, meditatiile efectuate de grupuri in zile care prezinta secvente numerice repetitive, sunt instrumente de focalizare a intentiei noastre,intentia fiind motorul care pune in miscare acest proces.

Numarul 12 il regasim in diverse traditii religioase si ezoterice de-a lungul istoriei planetare.Regasim 12 animale in horoscopul chinezesc, 12 nume ale Soarelui in Sanscrita recitate ca si mantre in procesul de iluminare,12 zeitati in mitologia greaca,12 triburi ale lui Israel, 12 discipoli ale Avatarilor umanitatii(Iisus si cei 12 apostoli,12 discipoli ai lui Confucius, 12 discipoli ai lui Mithra, 12 discipoli alesi de Mahomed pentru a ii continua invataturile).Regasim in traditia ezoterica 12 semne zodiacale, 12 petale ale chakrei Anahata.

Energia timpului,dispusa in structura lineara pe aceasta planeta este organizata in secvente de 12(12 ore, 12 luni).

Numarul 12 primeste de-a lungul timpului semnificatia de ciclu complet, de unitate armonioasa, de Intreg.

Privind 12 ca pe o cheie care ne permite sa finalizam un ciclu de evolutie si sa deschidem un altul in existenta noastra, ciclu care are ca si ax central momentul solstitiului de iarna din 21 Decembrie, moment pe care iarasi il regasim in multiple culturi,moment al renasterii spirituale, in care Lumina Divina infuzeaza toate structurile noastre punand in miscare o noua etapa in evolutia ca Spirit in materie, putem face o trecere in revista a vietii noastre in anul care se incheie, ce lectii am asimilat, ce lectii simtim ca necesita lucrul asupra lor, cum s-a manifestat noul in viata noastra si ce tipare am perpetuat.Interactiunile cu alte fiinte,unele vazute ca si provocari, altele simtite ca reintalniri din alte existente, focalizandu-ne permanent asupra noastra, asupra comportamentului si reactiilor noastre.Daca interactiunea cu o fiinta este sau a fost o provocare ptr noi, apare intrebarea”de ce a fost o provocare pentru mine?”pentru ca in spatele acestei intrebari se afla vibratia care genereaza lectia de viata, poate fi manifestarea vibratiei acceptarii, a altruismului, a compasiunii, poate fiinta respectiva ne-a oferit cadrul in care am luat o decizie care ne contureaza un anumit traseu evolutiv, poate am jucat temporar rolul unui ghid, al unui mesager, sprijinind acea fiinta si evoluand astfel si noi.

Simbolul acesta, al numarului 12 ne permite dincolo de planul terestru sa accesam o fereastra, un portal de comunicare cu noi insine pe diverse trepte de vibratie.Putem sa alocam un gand, sau sa efectuam o meditatie in care sa ne focalizam atentia pe noi ca structura Divina,sa ne propunem sa manifestam unitatea in planul terestru pe diverse niveluri ale fiintei noastre,putem in acest portal sa ne conectam la familia noastra Divina, pe unii membri ai sai i-am intalnit in planul terestru, altii exista in planul astral, sau experimenteaza pe alte planete, galaxii,ceea ce asigura comunicarea este focalizarea gandului si emisia emotionala, acestea sunt receptionate pe grade diferite de constientizare, indiferent de structura spatiului si al timpului.Posibilitatile de comunicare sunt infinite, fiecare dintre noi are calea sa proprie de emisie si receptie, fiecare poate sa isi conceapa un proiect“”ce mi-as dori sa transmit familiei mele de Spirit”.Unii dintre noi in aceste zile se simt atrasi de comunicarea cu diverse planuri ale Creatiei:familia angelica, familii situate pe diverse sisteme galactice, altii simt nevoia sa comunice cu anumite fiinte din planul terestru, semnalele acestea sunt transmise de catre Spirit intuitiv, fiind atenti le putem identifica: se pot manifesta ca o dorinta de a comunica cu anumite persane, pot apare referinte intr-o discutie,pot apare sub forma unui mesaj scris, a unui articol, imagine,orice forma de reprezentare simbolica.

In orice astfel de comunicare fie ca este cu lumile subtile sau cu cea materiala, vibratia care cladeste, vibratia care sustine orice suflet in evolutie, este recunostinta,este o vibratie cheie care deschide poarta spre aceea a iubirii neconditionate.

Putem emite un gand de recunostinta, dincolo de famila de suflete, catre planeta care ne gazduieste, catre ghizii si indrumatorii nostri spirituali,care vegheaza, care ne sustin in evolutie, catre Divinitate, mergand de la aspecte individuale catre aspectul macrocosmic.Aceasta vibratie a numarului 12 permite accesarea fara restrictii a intregii game vibrationale a Creatiei, fiecare dintre noi simte catre ce palier vibrational isi directioneaza energia, pentruca aceasta directionare de energie facuta intuitiv,acolo unde simtim, permite transferul de energie.Pentru unii este suficient sa emita aceste vibratii de recunostinta care Spiritul care sunt, pentru altii pentru familia de Spirit.Unele fiinte pot simti dorinta sa mearga in anumite locuri care faciliteaza transferul de energie in structurile lor, locuri care le permit sa ancoreze aceste vibratii ale Unitatii in structura planetara.

Intentia pune in miscare procesul, a ne asculta pe noi insine si a actiona conform ghidarii interioare permite desfasurarea procesului, iar manifestarea poate capata forme variate, de la a medita, la ne exprima printr-un act creativ, la purta o discutie cu alta fiinta in care privim acea fiinta ca si Spirit venit ca si noi spre a experimenta in planul terestru.

Acest act de constientizare a Intregului din care facem parte, aceasta comuniune cu Intregul, ne pregateste structurile pentru momentul solstiului de iarna, in care Scanteia noastra Divina isi amplifica Lumina in noi deschizand un nou capitol in Cartea Vietii.