Namaste!

Va invit in spatiul sacru al Esentei noastre Divine



Intalnirea cu un copil indigo.Partea III

1 comentarii


-Inteleg ca nu vrei sa fii perceput sau catalogat ca fiind un copil indigo, sau special si nici nu vorbesti in termeni generali despre copii indigo sau copii de cristal.De ce?

Cand oamenii din jur spun ca eu sau altcineva este un copil indigo, sau cristal, sau stelar, proiecteaza de cele mai multe ori asupra lui niste asteptari.Ca eu sa pot face o incadrare intr-o categorie trebuie sa am categoria acea definita, niste criterii de departajare.Eu cunosc din ceea ce am citit ca un copil indigo trebuie sa manifeste niste caracteristici, si automat astept de la cel pe care l-am incadrat in categorie manifestarea specifica. Deci cand iti asumi integrarea intr-o categorie definita vor apare si asteptarile in ceea ce priveste rezultatele tale.
De exemplu cand am citit si am intrat eu insami in reteaua acea de lumina indigo,in care nu pot spune ca biologic sunt numai copii, nu am de unde sa stiu aceasta, pe multi dintre ei nu ii cunosc fizic, deci la inceput, primul meu gand a fost ca si parintii mei sa afle.Le-am dat sa citeasca, am mers impreuna la diversi vindecatori care le spuneau –copilul vostru este indigo.Si am schimbat o incadrare-cea de copil dificil, cu alta, cea de copil special.Parintii mei discutau, incepeau sa isi puna intrebari,”dar poate nu e bolnav poate e special”, parca puneau semnul egal intre cele doua.A doua etapa a fost in care ma intrebau daca sunt special ce pot face special, pot vorbi cu rudele decedate, pot sa citesc gandurile.Intrebari de genul acesta.Si mi-am dat seama ca si daca am schimbat o categorie de asteptari cu alta, in esenta tot asteptari sunt.Apoi se tot intrebau ce trebuie sa faca cu mine asa special fiind, citeau si veneau cu metode de respiratie, de meditatie, fiecare vindecator la care mergeam propunea o cale de lucru cu mine.Acum nu mai mergeam de la un doctor la altul ci de la un vindecator la altul.Si eu, tot ceea ce imi doream era sa fiu lasat liber, sa imi aleg eu, atunci cand simt ca a venit timpul.Nu am putut sa inteleg niciodata  graba aceasta, cred ca ea este generata de frica, de idea-avem o situatie si trebuie sa o controlam.

-Pana la urma aceste asteptari nu sunt ale tale sunt a celor din jur.
Am inteles aceasta dar acest nucleu de asteptari pune presiune asupra ta si in final conteaza mai putin  daca cei din jur proiecteaza asupra ta imaginea ca esti bolnav sau ca esti special, ei parca refuza sa te vada pe tine dincolo de eticheta pe care ti-au atribuit-o.

-Din perspectiva de parinte, tot ceea ce tu observi este o forma de manifestare a iubirii, a grijii, a dorintei pentruca sa ii fie bine copilului.
Da, asa este, depinde cu ce vine amestecata aceasta grija.Poti sa iti doresti sa ii fie bine apreciind si fiind impacata cu felul in care este copilul tau acum, sau cu frica ca el nu este bine si ca tu trebuie sa faci ceva sa indrepti situatia.

-Cum am putea defini atunci dintr-o perspectiva mult mai larga noile generatii?
Exact asa, daca tot iti doresti sa definesti, noile generatii.

-Pot sa spun si copii schimbarii, sau copii spiritualizati?
Cu cat definitia ta este mai larga, cu mai putine directii de actiune in ea, cu atat lasi fiintelor din acea categorie o paleta mai larga de optiuni de manifestare.
In final, atunci cand incadrezi intr-o categorie pe cineva depinde foarte mult de ceea ce tu percepi cand faci incadrarea.Eticheta este neutra, valentele acordate depind de tine.Poti sa folosesti o eticheta de tipul copii schimbarii, fie pentru a a descoperi ca si tu esti exact ca cei care au venit ca si oglinzi, fie poti sa percepi separarea, si sa maresti distanta, la modul ”ei pot aduce schimbarea, pentruca ei sunt speciali”.Si in acel moment te-ai situat in afara categoriei.Tu poti sa aduci schimbarea in aceeiasi masura ca si cel pe care il observi ca fiind un copil al schimbarii.Tu alegi daca te plasezi in aceeiasi categorie sau in afara ei.

-Si aceasta face diferenta intre o fiinta care studiaza fenomenul indigo sau cristal si o fiinta care este parte din acest fenomen?
Cand spui fenomen eu simt ca ne scoti  ceva in afara normalitatii si inteleg ca aspiratia este ca ceea ce reprezentam noi sa devina normalitate.Apoi, nu exista diferente dacat daca tu vrei sa percepi diferentele.Poti sa percepi diferente, sau asemanari.Sa spunem ca gradul de individualizare consta in curajul, in dorinta fiecarei persoane de a se manifesta liber, de a fi el insusi.
Acum, daca vezi aceasta in cineva, intr-o alta persoana, depinde doar de tine ce faci cu aceasta constientizare, cu mesajul pe care ti-l transmite Universul.Fie alegi  sa fii tu insati, fie iti refuzi aceasta afirmand:”ei o pot face, ei sunt indigo”, si ti-ai negat dreptul de a avea putere asupra propriei vieti.
Copii, toti copii, vin sa arate celor care se deschid, care vor sa primeasca mesajul, calea libertatii, libertatea de a iubi, de a se juca, de a trai.

-Dar dintre toti acesti copii doar unii pot explica constient?
Sa spunem ca unii pot explica mai pe intelesul adultilor.Si explica adultilor sa fie atenti la toti copii nu numai la ei.Daca iei fiecare copil de pe planeta si il intrebi ce ii place sa faca, ce il bucura, o sa simti in acele momente energia libertatii.
Diferentele de mesaj constau nu numai in ceea ce transmit copii, ci si in ceea ce receptioneaza adultii.Cand spui:”comunic cu un copil indigo”, din start tu adultul, te-ai eliberat de asteptarea:”este doar un copil nu stie el ce sa imi spuna mie”. tu prin deschiderea orizontului tau permiti copilului sa transmita mesajul optim pentru tine.
Daca tu pleci din start de la premiza, adult- copil, eu stiu-el este doar un copil, nu are ce sa ma invete, nu il lasi pe copil sa te invete.In cazul copiilor schimbarii, adultii nu mai blocheaza prin conceptia lor de superioritate.Uneori insa se intampla altceva, se schimba rolurile, adultul se situeaza pe pozitia-copilul indigo stie mai bine ca mine, are raspunsul la toate problemele mele, eu sunt cel care nu stiu.
Si eu cred cu fermitate ca libertatea inseamna sa percepi poziti egale, invatare de ambele parti.Atunci cand spui altcuiva:”tu ai raspunsurile la intrebarile mele”, iti cedezi, predai libertatea, si nici un copil indigo sau al schimbarii sau cum vrei sa il numesti, nu va accepta ca sa fie el cel care preia unui semen, puterea de a decide.
Noi venim, si ma refer aici la toti copii, si lasam sa se transmita niste mesaje prin noi, fara a face nimic pentru aceasta.Daca este cazul un copil transmite un mesaj particular, unei anumite persoane la un anumit moment, sau vorbeste in linii generale.In ambele cazuri o face fara sa urmareasca un anumit rezultat, procesul este spontan.Spontaneitatea tine tot de libertate.Eu stiu ca atunci cand discut cu cineva si las discutia sa curga, si eu si interlocutorul meu primim exact ceea ce avem nevoie.

-Din ceea ce am observat eu si in cazul copiilor noilor generatii, paleta de manifestari este foarte larga:unii emit energie fara sa fie nevoie de cuvinte altii transmit prin cuvinte.Si acestia din urma se impart in mai multe subcategorii.
Da, sa spunem ca sunt diverse aptitudini.Mesagerii sunt cei care primesc spontan, fara sa transmita ei intrebari catre lumea Spiritelor.Ei sunt doar deschisi si incredintati ca ceea ce vine prin ei, este acel ceva de care este nevoie.
Releele de transmisie cum imi place mie sa ii denumesc, sunt cei care fac un contact pe baza unui procedeu pe care ei l-au invatat, ajung intr-un anumit loc din lumea spiritelor  si contacteaza un anumit grup de entitati, de obicei cele care i-au invatat sa faca contactul, si apoi comunica cu acestea.

-Ce diferente exista in termeni de energii aduse in planul terestru?
Mintea umana detecteaza mai usor diferentele, probabil vine din cum te educa societatea, sa privesti diferentele.Eu pot sa explic din punct de vedere al asemanarilor:
-in ambele cazuri este vorba de contactul cu o forma de constiinta extinsa, pe care poti sa o denumesti asa cum esti tu obisnuita.
-mesagerii sunt foarte flexibili, ei aduc mesaje din diverse locuri din lumea spiritelor, in termeni generali, care ofera raspunsuri unui grup extins de fiinte.Fiecare daca este deschis si atent va descoperi un mesaj personal, in acel cadru general.
Releele de transmisie ofera raspunsuri cu un grad mare de exactitate la o problema strict personala, acolo exista un grad mare de detaliere.Impreuna se completeaza.
Te rog sa privesti un mesaj, sau un raspuns, dincolo de cuvinte, sa il privesti ca pe un buchet de energii.De exemplu poti sa primesti un buchet de flori, imens, si cand le privesti te bucuri de frumusetea lor in ansamblu, si s-ar putea ca atentia ta sa se fixeze pe o anumita floare, sau poti sa primesti o singura floare si te bucuri intens de frumusetea acesteia.Daca primesti o floare sau un buchet, depinde de ceea ce ai tu nevoie in acel moment.

-Dar noi trebuie sa cerem ca sa primim asa am fost invatati.
La fel, depinde din ce punct ceri:de separare sau de constientizare a faptului ca raspunsul este in tine si de fapt iti dai voie sa il constientizezi.
Buchetele acestea de energii, mesaje raspunsuri, vin in permanenta, doar ca noi alegem sa le observam numai pe unele.Universul transmite nu numai prin mediumi sau mesageri, doar ca atentia umana este selectiva.Si in prezenta unui medium, de fapt noi ne dam voie sa fim deschsi, receptivi, si ferm incredintati ca vom primi un raspuns.

-Deci eu constientizez ceea ce primesc in masura in care imi dau voie sa fac aceasta?
Da, exact.Tu nu esti tot un spirit? De ce crezi ca alt spirit incarnat comunica mai bine decat tine, in ceea ce te priveste pe tine? Fii intai tu incredintata ca o poti face, pentruca altfel vei tot intalni persoane care si ele cauta la altcineva raspunsul, intri intr-un cerc de “cautatori”.Nu este nimic gresit in a cauta, depinde unde cauti raspunsul.Daca stii ca raspunsul este in tine, vor apare si acele oglinzi care sa te  ajute sa il percepi mai clar, si vin ele singure inspre tine nu trebuie sa alergi tu dupa ele.Daca iti pui increderea si speranta in alte persoane, vor veni in jurul tau si altii care sa iti exemplifice clar cum sunt intr-o bulca eterna de cautare si cred ca isi erodeaza singuri increderea in ei.Cel care cauta este si cel care detine raspunsul in forma cea mai clara, ceilalti sunt doar translatori, actioneaza ca si relee intre fiinta si raspuns, si uneori aceste relee adauga la raspunsul tau si propria lor interpretare.Aceasta este opinia mea:calea cea mai simpla, este calea mea,este increderea in mine, de cate ori caut in alta parte complic o situatie care era miraculoasa in simplitatea ei.
-Uneori societatea, cei din jur, vin si submineaza increderea fiintei in ea insasi, si aceasta plecand de la modelele educationale, religioase, de tot felul.
Numai atat timp cat tu permiti acesta, cand ai constientizat ca tu lasi acesta sa se intample,  tu numai esti victima societatii, esti cel care a luat decizia de a experimenta acesta.Si tot tu decizi daca vrei sa schimbi acesta experimentare.









Intalnirea cu un copil indigo.Partea I

0 comentarii

Copii schimbarii, copii care te indeamna sa iesi din monotonie, din cotidian, sa iei decizii neobisnuite din punctul de vedere al cadentei zilnice.
Au venit aducand cu ei valul transformarilor, obligandu-ne sa privim prin ochii sufletului, sa distingem iluzia, sa trecem dincolo de ea.
Nu poti ramane indiferent langa ei, ori ii iubesti cu toata fiinta, ori te temi.Bat la poarta sufletului celor pe care ii intalnesc, unii aleg sa se deschida in fata lor, altii nu, dar toti suntem adusi in fata unei optiuni.
Iti arata prin actiunile lor o infinitate de drumuri plasandu-te in pozitia in care trebuie sa faci alegerea.
In prima etapa auzim, intalnim sau citim despre acesti copii percepandu-I ca pe entitati distincte, separate de noi, cu experiente atipice.
In a doua etapa intelegem ca prezenta lor fie fizica, fie prin ceea ce auzim despre ei, se datoreaza unei rezonante existente in noi, a venit timpul sa retrezim copilul schimbarii din noi.
Ajutorul pe care ni-l ofera acesti copii este ca pun intr-o lumina foarte puternica experientele lor, trairile lor, suferintele lor,darurile lor si ne ajuta sa le identificam in noi. Ce pot invata, adapta la viata mea personala? Care este spirjinul oferit mie prin acest mesaj?
Daca simtiti ca experientele descrise de ei trezesc o rezonanta in sufletul vostru, cautati acele zone din trecut, din copilarie, in care exista dureri ascunse, sau idealurile, aspiratiile pe care societatea v-a indemnat sa le uitati, sa le sacrificati pentru a va adapta unui model prestabilit.Cu ceea ce ei se confrunta acum:uimire, curiozitatea adultilor,neintelegere, teama celor din jur, neincredere, devalorizare, descoperirea darurilor lor,este posibil ca unii dintre noi sa se fi confruntat in copilarie sau adolescenta, iar ei ne indeamna sa ne vindecam trecutul si sa ne permitem sa fim liberi, eliberandu-ne de prejudecati, de firele pe care societatea le tese in jurul nostru.

L-am cunoscut pe adolescent intr-o perioada din viata lui in care experimentase fateta dureroasa de a fi deosebit fata de ceilalti.Considerat un caz sever de ADHD fusese recomandata medicatia intensiva pe care refuzase sa o ia, aruncand-o pe fereastra zilnic.
Dupa un lung drum pe la diversi psihologi, psihiatri, care au incercat toate metodele de a il convinge ca este spre binele lui, a propus el o varianta de a fi lasat sa evolueze acordandui-se libertatea de a isi alege singur activitatile care sa il puna in valoare.Parintii au acceptat fiind siguri de esecul lui, nefiind perseverent pe nici o activitate, si sperand ca vor putea dupa acea implementa calea lor.
Si el a reusit.
A inceput prin a practica trei sporturi simultan dar nu la un nivel mediu, ci acela de a stapani disciplina respectiva. Atunci cand I s-a acordat libertatea de a evolua, si-a ales modelul optim pentru el, dovedind pentru prima data perseverenta, concentrare.


-La tine cheia succesului consta in a incepe mai multe activitati simultan?
Observi ca nu sunt diferite ca arie generala, 3 tipuri diferite de sport, dar atunci cand le invat atentia mea, preocuparea mea este sportul.Imi directionez energia pe un domeniu pana cand ating un nivel care ma satisface.Am propriile mele criterii de performanta.De abia cand am atins acel nivel ma pot gandi si la altceva.In acea perioada practic intens activitati sportive, citesc despre sportivi de performanta, intreaga mea existenta graviteaza in jurul acelui subiect.Pentru mine nimic altceva nu imi trezeste interesul in aceeiasi masura.Atunci cand am inceput ceva, aprofundez, nu abordez o tema superficial.
-Cum faci alegerea a ceea ce urmeaza sa studiezi?
Intuitiv.Ma gandesc intens inainte, imi pun sincer, aceasta intrebare:ce mi-as dori sa fac? Si vine in minte o avalansa de idei, de proiecte, din care eu le simt pe cele pe care realmente mi le doresc.Nu plec niciodata de la premiza: ”mi-as dori sa incerc sa vad cum este…”,ci: ”imi doresc sa mi se arate acea activitate in care sa obtin performanta, care sa ma implineasca total, complet”, si din toata acea avalansa de idei mi se contureaza clar proiectele pe care le voi incepe.Numarul nu conteaza, ceea ce mi se arata imi este clar ca pot duce la capat.

-Multa vointa si hotarare.Ti sa intamplat sa incerci ceva si sa te plictisesti, sa renunti usor, sa treci de la o activitate la alta?
Da, la inceput cand nu stiam cum sa caut, cand nu ma cunosteam pe mine insumi. Incercam si renuntam. Aceasta deoarece nu plecam de la premiza ca voi reusi, nu aveam suficienta incredere in mine.Cei din jur aveau o influenta foarte mare, eram considerat un esec, nu mi se dadea o sansa sa incerc, eram tratat cu asprime, mi  se spunea:”de ce sa mai incerci cand tot vei renunta mai devreme sau mai tarziu”.Ii simteam ca nu au incredere in mine si asta ma clatina si mai tare.

-Si cum ai facut trecerea de la neincredere la aceasta ferma convingere in tine?
Eu ma simteam diferit de cei din jur intr-un fel pe care nu mi-l puteam defini si mi se tot repeta de catre parinti, profesori, doctori ca sunt diferit cu semnificatia ca sunt bolnav.Varianta pe care eu nu o simteam ca fiind adevarata, nu simteam ca a fi diferit inseamna ceva negativ.Si intr-o seara cand stateam in camera mea foarte trist pentruca nu ma simteam acceptat ci tolerat, am luat o foaie de hartie si am scris o intrebare fara sa astept un raspuns:”Ce inseamna sa fii diferit?”
Si foaia mi s-a umplut de cuvinte, scriam fara sa am timp sa gandesc.

-Ca un fel de scris automat?
Da, dar ma simteam foarte liber, un fel de scris sa nu ii spunem automat, simt o limitare in cuvantul acesta, ci liber, de la sine.

-Si care idea centrala a mesajului?
Ca in tot ceea ce fac sa ma simt liber, nu am venit aici sa traiesc ca intr-o inchisoare a gandurilor si emotiilor mele negative, si a celor din jur.Am inteles ca oamenii se ingradesc singuri, isi construiesc propriile lor vehicule blindate si atunci cand vad pe cineva care umbla liber printre aceste armuri, se tem ingrozitor, ca intr-un fel, cumva ei nu ar mai avea nevoie de tot ceea ce au construit in jurul lor, se tem pentru propriile lor constructii, si atunci primul impuls este sa il determine pe cel care era liber de orice constrangere, sa isi construiasca si el o structura asemanatoare.Daca va fi la fel ca ei, nu mai exista nici un pericol.

-Un mesaj plin de intelepciune.Ai avut vreo imagine sau constientizare a energiei care ti-l transmitea?
O energie violet intens, a aparut ca o fiinta splendida.Mi-a venit in minte sa ii spun Gloria Divina.La acel moment am crezut ca este ingerul pazitor, apoi in timp am aflat ca de fapt sunt chiar eu dar pe alt nivel, mult mai amplu deca cel terestru.



-Si inteleg ca la acel moment mesajul a fost cel care ti-a retrezit increderea in tine?
Mai mult decat atat.Dupa acel mesaj eu am inceput sa nu ma mai tem de respingere, de faptul ca sunt diferit, am inceput sa ma accept, si apoi au inceput sa se petreaca niste lucruri in jurul meu.

-Ca de exemplu?
Noaptea, inainte sa dorm, vedeam in mintea mea o tesatura de lumina, linii de lumina violet intens,profund, stralucitor.Am trecut de la stadiul de a le privi, la stadiul de a face parte din acea tesatura.

-Cum ai facut aceasta?
Mi-am dorit ardent, intens sa o cunosc, sa aflu ce este acolo, o simteam ca fiind vie, calda, emanand iubire si protectie, nu mi-a fost teama nici un moment.In acea tesatura eu ma simteam ca acasa, ma simteam eu insami, eliberat de orice constrangeri, etichete.Si am inceput sa simt cum patrund in lumina vie, patrundeam printre acele fire de lumina.Apoi mi-am dorit pur si simplu sa stau acolo, fara sa fac ceva special.Si apoi am inceput sa aud voci.

-Stii ca aceasta nu este cea mai fericita exprimare.Unii oameni pe baza ei sunt subiectul unor cercetari medicale.
Stiu foarte bine.Si eu am fost intens chestionat pe tema vocilor pentruca la inceput eram atat de entuziasmat incat spuneam la toata lumea si toti intrau in panica cand auzeau.Bineinteles ca eu nu intelegeam de ce.Am fost intrebat exact ce imi spun vocile, daca am trecut recent printr-o perioada de stres, sau am avut o trauma.Iar eu ma simteam mult mai fericit si relaxat decat inainte.Vazand insa ca aceasta ii sperie parca si mai rau pe cei din jur, am evitat ulterior sa ma mai deschid, le-am spus ca vocile au disparut.Acum discut despre acest subiect numai atunci cand simt ca nu il sperii pe interlocutorul meu, cand il simt deschis.

-Si ce iti spuneau vocile?
Imi spuneau ca suntem mai multi, ca noi comunicam intre noi, ca suntem denumiti copii indigo, imi explicau cum sa imi dezvolt simturile ca cei din jur sa nu se mai teama de mine.

-Sa dezvoltam acest subiect.De ce se temeau de tine cei din jur? Ce te face sa crezi asta?
Pentruca ieseam din obisnuit, nu se aplicau la mine metodele clasice pe care cei din jur le cunosteau.Refuzam orice abordare terpeutica, pentruca ma tratau intotdeauna ori cu indiferenta-eram inca un caz pentru ei, ori cu mila.Nu tehnica in sine imi displacea ci relatia interumana.Exista o forma de devalorizare acolo.
La ore priveam pe fereastra, sau desenam, nu eram in general atent, ma miscam in banca, distrageam atentia colegilor.Iar profesorilor le intrerupeam monologul pe care ei il recitau in fata clasei.

-Si de ce crezi ca se intampla aceasta?
Ma plictiseam ingrozitor, mintea mea era intr-o parte, corpul in alta, functionam ca doua unitati separate.

-Nu te interesau materiile predate?
Ba da, eu sunt foarte curios, vreau sa aflu, sa invat.Ceea ce ma plictisea era felul in care erau predate.Din ceva foarte interesant, oamenii reuseau sa scoata ceva anost, rece, abstract, lucruri care parca nu aveau legatura cu viata reala.Un profesor mi-a spus odata:”tu ca elev trebuie sa asculti, sa intelegi informatia si sa o retii.Faci prea multe corelatii, cauti prea multe legaturi si dai interpretari care mai mult te incurca decat sa te ajute in procesul de memorare.”
Iar eu ma intrebam de ce trebuie sa retin daca nu privesc imaginea de ansamblu, daca nu vad legaturile cu viata la momentul prezent.Pe mine tocmai acele corelatii ma ajutau sa retin.Mi se  parea un proces mecanic, automat.Si in plus era o ascultare pasiva, nu interactionai cu cel care expunea, rolul tau era numai sa asculti si sa raspunzi cand esti intrebat, nu sa pui intrebari.Aceasta deranja.

-Cum te-au ajutat ceilalti copii indigo?
Mi-au explicat ca uneori adultii se tem de necunoscut, se tem de a nu fi pusi intr-o situatie in care orgoliul lor sa aiba de suferit, se tem ca autoritatea sa nu le fie amenintata.Si cel mai bine ar fi sa imi scriu intrebarile pe hartie si sa i le dau profesorului la sfarsitul orei.La urmatoarea ora el se documenta, avea timp de reflectie si venea pregatit.Aceasta a imbunatatit mult relatia cu ei, demonstrandu-le ca sunt interesat de subiectele predate.

-Cum definesti tu culoarea indigo, si cum o simti?
Indigo este  pentru mine o culoare vie, intensa, frematatoare, o simt ca fiind libertatea absoluta de a explora, de a descoperi o infinitate de posibilitati.In acea libertate pe care o traiesti exista un sentiment de uimire si de recunostinta fata de maretia a ceea ce ne inconjoara.O simt ca fiind actiune dar un gen de actiuni intreprinse nu numai spre folosul propriu,ci  pentru ca toti din jur sa beneficieze de ceea ce eu descopar.






Intalnirea cu un copil indigo.Partea II

2 comentarii


-Spuneai ca ai invatat sa iti dezvolti simturile cu ajutorul celor asemenea tie. Cum ai facut aceasta?
In primul rand am invatat sa simt emotiile ale mele si ale celor din jur, de fapt sa constientizez ce simt.In prezenta mea unii oameni deveneau tematori, tensionati pentruca eram ceva nou pentru ei, nu ma puteau incadra intr-o categorie, si emisia aceasta de teama se producea de multe ori in mod spontan, fara ca ei sa isi dea seama.La acel moment eu receptionam trairea lor, nu o constientizam si ma incordam si eu.Conflictul energetic escalada.Constientizand ce emit eu si ce receptionez, pot aplana ceea ce vine de la mine.
Unii oameni se tem intr-un mod pe care nu si-l explica de necunoscut.Eu nu.Si tocmai aceasta simteau la mine, ca reprezint necunoscutul si in plus nu imi este teama.Daca imi era si mie teama situatia era mai acceptabila pentru ei, pentruca recunosteau totusi ceva la mine.Si in unele cazuri comunicarea o faceau cu mine incercand sa imi induca teama, dar nu era intentionat, era instinctiv, o incercare de a domina ceva necunoscut, sau de a il face sa devina cunoscut.

-Cand tu spui ca te incordai in prezenta lor la ce te referi?
Incordare mentala, toate procesele mele mentale se accelerau pentruca eu in mintea mea fara sa o fac constient cautam o solutie la o problema pe care doar o simteam, la fel fara sa o constientizez.Si pe masura ce viteza mea mentala crestea, crestea si presiunea exercitata asupra mintii lor ceea ce producea haos.De obicei deveneau nervosi, irascibili in prezenta mea.Nici eu si nici ei nu isi puteau explica ce se intampla si situatia se deteriora.

-Si acum cum procedezi pe baza a ceea ce ai invatat?
Cand simt o teama fata de mine, uneori o observ fizic(fii atenta cand vorbesti cu oamenii la fruntea lor, la muschii mici, la spatiul din jurul ochilor, la intensitatea privirii, dincolo de ceea ce iti spun prin cuvinte),deci cand simt aceasta tensiune, incordare, eu ma relaxez,imi incetinesc viteza gandurilor, incerc sa ma adaptez la ritmul lor de gandire, la curgerea lor energetica.

- Cand sunt in prezenta ta ma simt ca intr-un camp de inalta tensiune, simt o accelerare in toata fiinta mea, procesez si receptionez mult mai rapid si aceasta ma bulverseaza.Cum explici?
Exact prin aceasta.Exista o diferenta de ritm energetic intre noi doi, “bulversarea” ta se datoreaza faptului ca tu iti accelerezi ritmul pentru a fi pe acelasi palier cu mine.Este o modificare de ritm fata de cel normal, dar in timp devine obisnuinta.Si eu ies din ”obisnuitul” meu, incetinind viteza mentala pentru a discuta cu tine.Si astfel ne intalnim amandoi pe un teren comun, ne ajustam unul la celalalt si pana se realizeaza aceasta ajustare simti ca ceva diferit se produce.In loc de bulversare sa ii spunem ajustare.
Eu receptionez constient informatii din mai multe surse simultan.De exemplu daca primesc 3 ganduri in constient, la mine nu se aplica secventa lineara:gandul 1, gandul 2, gandul 3.Receptionez simultan mai multe ganduri dar nu integral, am idea centrala a gandului si aleg pe care imi fixez atentia spre a il detalia, pe care il analizez, pe care imi concentrez energia.

-De aceea se spune ca unii copii indigo sar de la un subiect la altul, sau ca isi imprastie energia?
Eu realmente ”sar” si asta in doua etape.Odata fac un salt cand analizez ideile centrale ale celor 3 ganduri si apoi mai fac un salt cand detaliez un subiect.Adica simt foarte rapid cand o informatie, idée, discutie este epuizata pentru mine, cand nu mai am ce sa receptionez de acolo si imi deplasez atentia pe altceva.Stau cu atentia pe un subiect atat cat simt ca imi este necesar la un moment de timp.Ma pot intoarce la acel subiect dar la alt moment de timp, deci cand energia mea este alta.Aici nu este vorba de plictiseala sau de imprastierea energiei, este tocmai reversul, este concentrarea energiei, eficientizarea ei, eu caut si gasesc informatia, idea, de care am nevoie.Si atunci cand am incredere in mine ma las sa simt de ce informatie am nevoie si cat am nevoie din acea informatie.Este un mod spun eu mai rapid si mai eficient de a lucra cu energia mea in ansamblu nu numai cea  mentala.Pentruca atunci cand gasesc idea de care am nevoie, ea imi genereaza si trairea si cursul actiunii.
Uneori simt cum oamenii plimba o informatie prin creierul lor desi ea nu le mai aduce nimic nou, nu o coreleaza cu nimic, informatia este epuizata energetic, dar ea este in miscare doar prin puterea obisnuintei.Un fel de rutine ale gandurilor.

-Energia este vie, in continua miscare.Cum pot spune ca o informatie, gand, idée, este epuizata energetica?
Pentru tine este epuizata energetica, pentru tine nu mai este utila, nu la modul general.
Un gand care este plin de viata, atrage ganduri similare, se amplifica, si tu te simti imbogatit, simti cum iti vin spontan idei, este starea acea de exaltare in care spui:”Fantastic!Ce idée mi-a venit!”, te bucuri din tot sufletul.Cred ca ai avut trairea aceasta pe care ti-o genereaza o  strafulgerare a unui gand plin de viata.
Din celalat unghi, un gand care pentru tine este epuizat energetic,iti va genera o stare de deznadeje, simti ca te invarti intr-un cerc inchis, ai intors o situatie pe toate partile si nu ai ajuns la nici un rezultat. Si acest gand epuizat energetic va atrage si el ganduri similare care sa iti intareasca convingerea ca nu exista solutii la acea situatie sau solutiile pe care le gasesti nu iti provoaca nici o bucurie in suflet.

-Ce facem cu gandurile epuizate energetic?
Nu poti sa spui, nu ma mai gandesc la asta, sau problema aceasta nu exista pentruca stii ca ea va reveni cu o forta si mai mare alimentata de dorinta ta intensa de a scapa de ea.Ai un gand -el iti genereaza o stare.Fie schimbi starea, fie schimbi gandul.Adica eu gandesc din aceasta perspectiva la situatia X, hai sa schimb perspectiva.O intorc complet, o reformulez complet, ii dau semnificatia diametral opusa.La inceput o sa ti se para ciudat, abstract, complet pe dos,de fapt tu aduci gandul la viata, il umpli cu energia vietii.Reinvii gandul.
De exemplu mie cand mi-au spus ca am o afectiune si aceasta se numeste Adhd si cauzeaza inatentia, am cautat sa vad ce beneficii imi aduce mie aceasta “inatentie”.Am realizat ca eu de fapt constientizez mai multe detalii decat o persoana care se focuseaza in limitele considerate acceptabile pe un subiect, deoarece lucrez cu ambele emisfere cerebrale, multidimensional, am o imagine de ansamblu al unui fenomen, dincolo de perspectiva stricta a emisferei stangi.
Cand mi-au spus ca sunt hiperactiv m-am gandit ce beneficii am eu si cei din jur din hiperactivitate.Si am reformulat:i-am spus energie in miscare.Si am observat ca ea imi permite sa practic cele 3 sporturi simultan, si cei din jurul meu ies din starea de letargie, sunt mai dornici sa intreprinda actiuni, ii indemn fara sa imi propun la actiune.


-Am observat ca multe din expresiile tale au incorporate verbe de miscare, te angreneaza, te stimuleaza.Si inca un aspect vorbesti foarte mult despre ganduri, despre mental.
Eu nu vorbesc despre ganduri, tu percepi in secventa lineara, sau iti concentrezi atentia in secventa lineara.”Acum vorbeste despre ganduri, acum iar despre ganduri…”
Am spus ca simt gandurile, nu doar le constientizez.La inceput atentia imi era concentrata si constientizam fie gandul, fie emotia traita si apoi faceam legatura;”am simtit aceasta si inainte am gandit aceasta”,si astfel trasam constient legatura.Acum percep in acelasi timp, constient gandul si emotia, nu folosesc o analiza bazata pe “apoi”.

-Am inteles ca esti foarte creativ.
Toti suntem foarte creativi, unii dintre noi isi permit aceasta libertate de a isi trai, de a isi manifesta creativitatea, nu si-o autocenzureaza, sau nu lasa sa le fie limitata de cei din jur.
In primul rand este vorba despre cat de liber vrei sa traiesti tu cu tine.Creativitatea vine din aceasta libertate.

-Uneori societatea, mediul in care traim nu ne lasa sa fim atat de liberi pe cat ne dorim.
Eu cred ca de cate ori spui “altcineva in afara mea este responsabil de viata mea”, te amagesti.De cate ori iti repeti ca societatea impune diverse lucruri, te autoingradesti, recunosti puterea societatii asupra ta, de fapt ii dai, ii permiti sa aiba putere asupra ta.Daca tu iti faci darul acesta de a fi liber, de a fi tu asa cum iti doresti sa fii, ce este in jurul tau se va modela pe ceea ce tu esti. Cine stabileste cursul evenimentelor in viata ta? Tu sau societatea? Intelegi ca optiunea este la tine? Tu faci alegerea.

Daca ne referim la libertatea modului in care gandesc, creativitatea vine si din acele asocieri pe care le fac atunci cand mi se spune ca “sar” de la o idée la alta.Eu urmaresc, merg pe firele care fac legatura intre idei, tes si amplific aceste fire.Nu poti fii creativ si sta pe acelasi gand in acelasi timp.Cand stai pe un gand, te fixezi pe el cu indarjire, nu il lasi liber sa zboare, sa se inalte.Tu il tii legat energetic, iar gandul se va epuiza de energie.Este ca si cum stai intr-un avion la sol, motorul este pornit, dar tu nu decolezi.Si cand s-a terminat combustibilul iti doresti sa zbori.
Iti poti concentra atentia pe un gand un timp, cat sa ii dai impulsul sa zboare.Apoi lasa-l liber.Daca tu tot revii asupra lui, il urmaresti, nu il vei lasa sa gaseasca drumurile de lumina catre alte ganduri cu vibratii similare.
Stii cum vad eu gandurile?
Ca niste fluturi luminosi, foarte diafani, care danseaza impreuna.Nu poti lega un fluture cu o sarma ghimpata.Nu numai ca ii ingradesti libertatea, dar ii iei si viata.
Cand comunic in acea retea de lumina cu prietenii mei, lansez un gand, o idée, o intrebare si apoi astept, dar nu din acel punct:”trebuie sa primesc un raspuns, vreau un raspuns acum”, ci din perspectiva:”stiu ca gandul meu se va impleti armonios cu acele vibratii de care eu am nevoie.”
Si o sa observi ca daca ai ferma credinta ca vei primi raspunsul la momentul potrivit pentru tine, asa va si veni.
Nu astepta un anumit raspuns, poti sa pui o intrebare Universului si sa iti imaginezi cum o raza de lumina pleaca de la tine si se impleteste cu altele, se formeaza o retea de lumina.Bucura-te de imaginea pe care o contempli.Si apoi elibereaza aceasta imagine, lasa ca acea retea de lumina sa emane ea catre tine, sa nasca ea raspunsul.Nu ii spui tu cand sa dea nastere, pentruca ai putea sa creezi o nastere prematura.