Namaste!

Va invit in spatiul sacru al Esentei noastre Divine



Conceptul de Unitate


Daca privim Unitatea ca pe un diamant cu mai multe fatete, aceiasi lumina emana din el, curge prin el,toate fatetele apartin aceluiasi diamant, dar fiecare exprima lumina in felul sau propriu.Diversitatea este parte a unitatii, separarea este opusul acesteia.Separarea se produce cand o ”fateta” neaga faptul ca apartine Intregului, neaga ca este parte componenta a diamantului,neaga celelalte ”fatete” care o inconjoara si decide sa reflecte lumina intr-un mod in care afecteaza curgerea luminii prin alte fatete.Dar este oare fateta separata de Intreg? Nu, ea exista acolo, perceptia ei o face sa traiasca ca fiind separata dar pentru Intreg ea este, a fost si va ramane parte a sa, energie din energia sa.


Ca si exemplu prin afirmatii:
Separare:
Sa fiu EU fericit si nu ma intereseaza de Tine
Unitate:
Sa fiu EU si Tu fericiti, fiecare in modul nostru propriu, optim pentru noi.Si Tu si Eu,Impreuna decidem sa fim fericiti fiecare pe calea lui
Sa fiu Eu fericit si Tu nefericit


Unitatea este in Spirit si in obiective, manifestarea terestra este individualizata.
Iisus a vazut si a relevat celor din jur atat unitatea in Spirit cand a spus:EU si cu TATAL una suntem”, cat si unitatea in obiective cand a spus”Tot ceea ce EU pot face si VOI puteti si chiar mai mult de atat”.Pastrandu-ne autenticitatea ca fiinte putem fi unitari in obiectiv.
De exemplu un muzician, un fizician si un vindecator se aliniaza unitar in obiectivul de a aduce pacea in fiintele din jur.
Vindecatorul opereaza prin tehnicile cunoscute de el asupra structurilor energetice, aducand pacea in fiinta.
Muzicianul aduce pacea in fiinte prin muzica pe care o creaza.
Fizicianul aduce pacea in fiinte prin descoperirea sa sa spunem din domeniul fizicii cuantice.


Unitatea se manifesta cand intelegem ca toti provenim din aceeiasi Samanta Divina si toti ne intoarcem acolo, poate pe cai diferite, poate in perioade de timp diferite, dar punctul de plecare si de sosire este acelasi, si in aceasta calatorie ne sprijim unii pe altii.
Unitatea reprezinta recunoasterea si aprecierea autenticitatii fiecarui individ, a perfectiunii Creatiei manifestata de fiecare data altfel.Nu exista doua structuri terestre fizic, emotional si mental identice si tocmai aceasta genereaza evolutia,descoperirea drumului propriu de a exprima lumina.

Cand manifestam unitatea?
-Cand recunoastem Lumina Divina in cei din jur, si nu doar in cei care ne sprijina, care ne incurajeaza, care ne iubesc, care ne apreciaza.Acestia vin in vietile noastre tocmai pentru a ne amplifica vibratiile si a putea recunoaste mai usor aceasta Lumina si in cei care ne provoaca durere si suferinta.

-Cand oferim neconditionat sprijinul celor din jur fara a astepta ceva in schimb.
Am observat in documentele care relateaza analiza vietilor din perspectiva Spiritului, la acel moment de evaluare in fata Consiliului Batranilor, o importanta foarte mare o au bucuriile pe care le-am creat altora complet altruist.Un necunoscut caruia i-am daruit un zambet, un gand bun, un simplu”multumesc” spus sincer, un necunoscut pe care poate nu l-am mai intalnit vreodata pe tot parcursul vietii, am trecut fugitiv prin viata lui sau el prin viata noastra, a disparut, si nu am asteptat nimic de la acea persoana.Invariabil acel Spirit vine la momentul analizei, si echilibreaza poate o serie de suferinte pe care le-am provocat altora.
Putem iubi foarte usor o fiinta care ne raspunde pe acelasi ton vibrational, dar oare putem emite la fel de usor la adresa unui necunoscut?
Cred ca este un mod interesant de a ancora vibratiile unitatii in noi, propunandu-ne in fiecare zi sa facem o bucurie unui necunoscut pentruca acolo asteptarile de a ne raspunde sunt mai mici.Scopul cu care facem acest exercitiu nu este sa beneficiem noi de amplificarea vibratiilor unitatii, aceasta vine de la sine, ci sa daruim.
Cand cineva ne-a ranit si decidem sa raspundem cu iubire, cu iertare dar asteptam o reactie din partea lui, o schimbare de comportament, este tot un tip de conditionare.Daca raspundem cu iubire, cu iertare, si plecam mai departe pe drumul vietii noastre, fara a ne interesa ce gandeste, ce va face celalalt, este altruism.Revenind la Iisus, el a spus”intoarceti si obrazul celalalt” si atat, fara a ne interesa daca celalalt ne va lovi sau nu.


--Cand recunoastem si apreciem calea proprie de evolutie a fiecarei persoane, fara a o critica.
Cand sprijinim neconditionat pe cei din jur pe calea lor fara a analiza, diseca, judeca daca este buna sau rea, daca li se potriveste sau nu.Aceasta este perceptia duala,pentru Spirit exista cale de evolutie fara valente de bine sau rau.Nu decidem noi pentru ceilalti, nu incercam sa le schimbam cursul vietii pentruca nu stim elementul esential-misiunea lor de viata ca Spirit in planul terestru.Si poate cel mai ingrozitor tortionar are nevoie de acea experienta de viata in care provoaca durere si suferinta pentru ca ulterior el insusi sa traiasca durerea si suferinta, si dupa ce a experimentat emisia si receptia in tonurile durerii si suferintei, sa mearga mai departe si poate, intr-o alta viata el va fi cel care va aduce iubire si vindecare unor mase de oameni.
Cand respectam calea unui om, respectam intelepciunea infinita a Spiritului sau.Nu inseamna sa sprjinim pe cineva care actioneaza impotriva valorilor noastre de viata,putem oricand sa ii spunem ceea ce gandim noi cu respect, si sa ne retragem.Mai dureros este atunci cand nu ne respectam pe noi insine si desi nu suntem de acord cu actiunile unei persoane continuam sa stam in preajma ei.Deci se produce o disociere in noi, o descentrare a corpurilor:gandurile noastre si emotiile noastre, corpul mental si emotional sunt situate pe o vibratie, iar fizic prin actiunile noastre ne situam pe alta vibratie care este exact opusul.Atunci se produce o descentrare datrita lipsei unitatii, coerentei in noi.


Putem spune ca acum la acest moment temporal, al anului 2011, se manifesta unitatea global in constiinta colectiva a umanitatii?
Cred ca unitatea se manifesta in 3 paliere simultan:in ganduri, in emotii si in manifestarea fizica pe un obiectiv ales.
Si daca luam ca obiectiv:iubirea si respectul pentru planeta, apare intrebarea:gandesc toti oamenii de pe planeta in vibratii de iubire si respect pentru planeta? Se manifesta global in emotiile oamenilor iubirea si respectul pentru planeta si pentru toate formele de viata de pe ea? Actiunile tuturor oamenilor de pe planeta sunt orientate si servesc acestei idei de iubire si de respect?
Ceea ce ma face sa gandesc ca unitatea in gand, in emotie si in fapt, la nivel de constiinta globala, planetara, este un proces vast, care se desfasoara pas cu pas.
Se manifesta unitate si ea s-a manifestat dintotdeauna pe aceasta planeta la nivel de grupuri de indivizi, care si-au ales ca misiune sa raspandeasca aceste vibratii, sa le amplifice.Crearea masei critice faciliteaza accesul la un bazin vibrational, creaza porti de acces pentru cei care sunt in afara bazinului, il face perceptibil pentru acestia, le ofera varianta de a se alinia acelor vibratii respectand liberul lor arbitru, este decizia lor daca doresc sa se alinieze acelor vibratii sau nu.


De asememea unitatea nu se poate genera, nu poate lua nastere din vibratii de frica, care sunt tocmai opusul ei.
”Daca nu respectam planeta si nu o iubim ea se va autodistruge”.Acest mesaj are rolul lui, el este de tipul semnalului de alarma,si are rolul de a ii trezi pe unii si de a le insufla altora impulsul necesar spre a actiona.Semnalul de alarma are rolul de a stimula dezvoltarea unor vibratii altele decat cele existente, dar aici se opreste rolul lui.Un clopotel care suna pentru 2 minute are rolul de a ma trezi, daca suna insa o ora efectul este de a imi provoca durere in planul auditiv.
Deci semnalul de alarma indica doar momentul trezirii, calea spre unitate nu are cum sa fie o generare continua de teama.La momentu treziii bruste, socul poate provoca teama, dar ulterior este necesara o echilibrare a vibratiilor, o readucere in palierul de echilibru pentru a vedea calea, pentruca se poate ramane nesfarsit in palierul de frica si pentruca se pot crea variante de manifestare care desi ca intentie servesc unitatii, provoaca tocmai separare pentruca frica nu are cum sa provoace unitate.


Dincolo de nivelul colectiv, privind mai aproape in noi, cum si cat manifestam noi insine unitatea in vietile noastre? Nu am cum sa sper intr-o modificare a constiintei globale a umanitatii in unitate, atat timp cat eu nu ma cunosc pe mine, cum manifest eu unitatea, astfel incat sa pot opera transformarile in mine.Si chiar daca constiinta globala ar manifesta de maine acest principiu, daca eu insami nu o manifest, m-as situa in afara masei critice.Deci revenim la eterna axioma ca lucrul incepe in noi si dinspre noi in cei din jur,in manifestarea unitatii, a coerentei in viata noastra, pentruca nu as putea avea impact asupra celor din jur, nu as putea sa servesc idealului de a contribui la unitatea la nivel planetar daca in campul meu nu sunt prezente aceste vibratii si mai ales nu sunt stabile.Pentruca pot avea un impact asupra mediului inconjurator, dar in salturi si multi dintre noi cunoastem, am trait experienta aceasta cand intr-un grup spiritual, intr-o meditatie, am atins starea de unitate, de armonie,de iubire neconditionata, de extaz, si in aceeiasi zi sau in ziua urmatoare vibratiile s-au modificat cand cineva ne-a suparat,sau ne-a enervat.Si aceasta nu pentruca persoana respectiva are vreo vina sau plata karmica fata de noi, ea a venit tocmai ca si ajutor pentru a ne ajuta sa verificam cat de mult am stabilizat vibratiile dobandite prin acea practica spirituala in noi.
Si in final aceasta presupune atentia fixata pe prezent asupra noastra dar nu in modul egocentric de tipul acela al separarii-eu exist si cei din jur nu mai conteaza, ci respectandu-I pe cei din jur analizand constient:ce emitem, cand ne destabilizam, si cum facem sa iesim din acea stare?Pentruca atunci cand eu cunosc ce emit, identific constient, pot opera si transmuta acele vibratii in mine, pentruca daca ipotetic as fi imersat intr-o masa de energie destabilizatoare, as putea reduce impactul asupra structurilor mele si emite o energie care sa stabilizeze, altfel pot fi imersat aleatoriu in mase vibrationale din care nu stiu cum sa ies sau desi mi-as dori nu pot sa emit alte energii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu